پرداخت هزینه برای بکلینک در عین اینکه میتواند به بهبود سریع رتبهبندی شما در موتورهای جست و جو کمک کند، دارای معایب متعددی است. آیا باید روی این رویکرد سرمایهگذاری کنید؟
مدت زیادی از زمانی که متخصصان سئو متوجه اهمیت بالای بکلینک در رتبهبندی موتورهای جستجو شدند نمیگذشت که افرادی از فرصت استفاده کرده و شروع به فروش لینک کردند.
البته مدتی بعد، افراد شروع به سوءاستفاده از این روش در سئو کردند. سپس گوگل، طبق معمول، فرآیند جلوگیری از این کار را آغاز کرد.
گوگل در مورد خرید و فروش لینک به صورت واضح و شفاف موضع خود را مشخص کرده است اما پیش از آن باید دو مفهوم مهم را بدانیم:
- پیجرنک یا رتبه صفحه (PageRank): پیجرنک یکی از الگوریتمهای گوگل است که برای سنجش اهمیت صفحات وبسایت استفاده میشود و مبنای آن نیز بررسی تعداد و کیفیت لینکهای ورودی به یک صفحه است.
- لینکسازی مصنوعی (Link Scheme): به هرگونه لینکسازی برای فریب دادن موتور جستوجو و رتبهبندی وبسایت، لینکسازی مصنوعی گفته میشود.
حال بهتر میتوانیم موضع گوگل درباره خرید و فروش لینک را درک کنیم. اولین مورد ذکر شده در راهنمای وبمستر گوگل (Google’s Webmaster Guide) در مورد لینکسازی مصنوعی بیان میکند که خرید و فروش لینکهایی که از الگوریتم پیجرنک (PageRank) رد میشوند تاثیر منفی بر رتبهبندی سایت دارد. مصادیق این خریدوفروش عبارت است از «…تبادل پول برای لینک، پستهایی که در آن لینک وجود دارد، تبادل خدمات یا محصولات برای لینک، یا ارسال یک محصول “مثلا رایگان” در ازای قرار دادن لینک در یک پست در مورد آن محصول یا خدمات.»
از آنجایی که ما سئوکارهای کلاه سفید و با اخلاقی هستیم، هیچ وقت این کار را انجام نخواهیم داد. اما بسیاری از سایتها همچنان این کار را انجام میدهند. این موضوع به صورت عمومی مورد بحث قرار نمیگیرد، اما این روش و عمل همچنان توسط بسیاری انجام میشود.
اینکه هنوز بسیاری این کار را انجام میدهند، سوالاتی را در ذهن ما ایجاد میکند. برای مثال، مزایای پرداخت هزینه برای لینک چیست؟ آیا ارزش این ریسک را دارد؟
در این مطلب، ما این سوالات را پاسخ میدهیم و نگاه دقیقتری به خرید و فروش لینک میاندازیم.
سلب مسئولیت: نویسنده و سایت Search Engine Journal به هیچ وجه خرید لینک را تشویق، محکوم یا پیشنهاد نمیکند. این پست صرفا برای اهداف آموزشی تهیه شده است و اگر تصمیم به خرید لینک گرفتید، مسئولیت تماما برعهده شماست.
چه لینکهای پولی محسوب میشوند و چه لینکهای پولی نیستند؟
قبل از شروع، اجازه بدهید که یک موضوع را مشخص کنیم: چه لینکهایی پولی محسوب میشوند؟
وقتی که من شروع به صحبت راجع به لینکسازی پولی میکنم، رایجترین سوالی که از من پرسیده میشود همین است.
تعریف گوگل کاملا مشخص است. هرگونه تبادل پول، محصولات یا خدمات برای لینک ممنوع است.
به زبان دیگر، پستهای اسپانسر شده و نقد و بررسیهای پولی در دسته لینکهای پولی قرار میگیرند. این اقدامات روشهای استانداردی هستند، اما گوگل به صورت روزانه با آنها مبارزه میکند.
وقتی این مقاله را میخوانید، در نظر داشته باشید که حتی استراتژیهای «امنتر» لینکسازی پولی هم ممکن است بخشی از لینکسازی مصنوعی در نظر گرفته شوند و برخلاف قوانین گوگل باشند.
چرا برخی از متخصصان هنوز لینک خریداری میکنند؟
در حال حاضر، ممکن است بپرسید که چرا وبسایتها همچنان این کار را انجام میدهند، در صورتی که پرداخت هزینه برای لینکها تا این حد مخرب است؟ دلیل این موضوع، همان دلیلی است که افراد با سرعت بیشتری نسبت به سرعت مجاز رانندگی میکنند – این کار سریعتر است و از نظر برخی از افراد، ارزش ریسک کردن دارد.
این کار حجم آمادهسازی لازم برای لینکسازی (مانند تولید محتوای با کیفیت، جستجو برای پیدا کردن فرصتهای مناسب لینکسازی، و ایجاد روابط کاری اثربخش) را به شدت کاهش داده و فرآیند رسیدن به نتیجه را تسریع میبخشد.
با در نظر گرفتن این موارد، بسیاری از متخصصان سئو مشکلی با امتحان کردن این موضوع ندارند. باور کنید یا نه، پرداخت هزینه برای لینک همیشه یک امر منفی نبوده است.
در اوایل دهه 2000 میلادی، خرید و فروش لینک نه تنها روشی مرسوم بود، بلکه رویکردی مفید برای کسب و کار محسوب میشد. دایرکتوریهایی(Directories) که امکان پرداخت هزینه برای نقد و بررسی را فراهم کرده بودند و شرکتهای خدماتی که امکان خرید یا «اجاره» لینک را مهیا کرده بودند با رشد شدیدی مواجه شدند.
سپس، گوگل تیغ تیز و برنده خود را رو کرد و امکان گزارش لینکهای پولی را به کاربران داد. این کار باعث شد تا خریداران و فروشندگان لینک از روشهای زیرکانهتری استفاده کنند و یا به طور کلی تاکتیکشان را تغییر دهند.
در دو دهه اخیر، قابلیت گوگل در پیدا کردن و نابود کردن ارزش سئویی که ناشی از لینکهای پولی است، بسیار بهتر و دقیقتر شده و ریسک انجام این کار را افزایش داده است.
اگر شما برای خرید یک لینک هزینه پرداخت کنید، احتمالش زیاد است که الگوریتمها خیلی آرام و بیسروصدا به آن لینک بیتوجهی کنند و آن را در نظر نگیرند.
درواقع شما متوجه نخواهید شد که پول خود را دور ریختهاید.
البته، گوگل بی خطا نیست. برخی از شرکتها همچنان از لینکسازی پولی استفاده میکنند چون روشی سریعتر است؛ زیرا تنها راهیست که بلد هستند یا در صنعتشان رایج است.
امروزه رشد لینکسازی ارگانیک (Organic Link Building) و بازاریابی محتوا (Content Marketing) نیاز به خرید لینک در صنعت سئو را تقریبا از بین برده، اما این روش به طور کامل ناپدید نشده است.
واقعیت خرید لینک
نتیجهگیری این است: شما به هیچ وجه نباید به صاحب یک وبسایت برای قرار دادن لینک 500 دلار هزینه پرداخت کنید. این عمل درست نیست و به احتمال زیاد نتیجه منفی برایتان در پی خواهد داشت. اما یک راه صحیح برای خرید لینک وجود دارد.
یک روش، برونسپاری(Outsource) کردن لینکسازی به یک آژانس مورد اعتماد و معتبر است که میتواند برایتان لینک جذب کند؛ یعنی مجموعه اقداماتی که به جذب لینک برای وبسایت شما منجر میشود. هنگامی که این کار درست انجام شود، طبق دستورالعملهای گوگل این کار پرداخت هزینه برای لینک محسوب نمیشود.
پرداخت هزینه برای ایجاد منابع، انجام همکاری و ایجاد روابط برخلاف دستورالعملهای Google نیست.
تفاوت بزرگی بین “پرداخت هزینه به فردی برای ساخت لینک برای شما” و “مشارکت در لینکسازی مصنوعی” وجود دارد. اگر گزینه دوم را انتخاب کردید، مواظب باشید. لینکفروشهای زیادی وجود دارند که کیفیت کار خوبی ارائه نمیدهند و گوگل معمولا از وجود آنها مطلع است.
با تمام این موارد، خرید مستقیم برخی لینکها ممکن است گزینه مناسبی باشد. برای مثال، اگر به دنبال شناخته شدن هستید(جدا از تلاشهایتان برای بهبود سئو)، میتوانید جهت قرار گرفتن در وبسایتهای معتبر هزینه پرداخت کنید و از لینکهای Nofollow (به لینکهایی گفته میشود که مبدا آنها برای موتور جستجو قابل شناسایی نیست) استفاده کنید. این کار میتواند به روابط عمومی شما کمک کند، اما انتظار نداشته باشید که در رتبهبندی موتور جستجو تاثیری مشاهده کنید.
روشهای بد خرید لینک شامل هر روشی میشود که گوگل در دهههای اخیر سعی در ریشهکن کردن آن داشته است.
این موارد شامل مزارع لینک (Link farms) و شبکههای بلاگ خصوصی یا همان PBNها(Private blog networks) میشود. اگر لینکهایی که خریده اید تعداد زیادی لینک ورودی بیکیفیت تولید کنند، به احتمال خیلی زیاد جریمه خواهید شد.
پیشنهادات:
- لینک سایتواید (Sitewide:لینک هایی که در تمام صفحات یک وبسایت نمایش داده میشوند) خریداری نکنید. لینکهای Sitewide (مانند لینکهایی که در پنل کناری، فوتر، نوار فهرست و غیره قرار دارند) از دید گوگل صددرصد اسپم هستند.
- از خدمات فروش لینک و افرادی که پکیجهای بکلینک میفروشند دوری کنید. پرداخت هزینه به فردی در Fiverr برای یک پکیج بکلینک و یا اخذ قرارداد با ارائه دهندگان خدمات فروش لینک(مانند Sape) تنها منجر به دور ریختن پول میشود. اگر سایتی را دیدید که به صورت عمومی فروش لینک را تبلیغ میکند، فرار کنید!
- از وبسایتهایی که “پرچم قرمز“ (Red Flag) دارند دوری کنید. از وبسایتهایی که قبلا اخطار جدی گرفته اند یا جریمه شدهاند، وبسایت هایی که تبدیل به مزارع لینک یا مزارع بلاگ شدهاند و معمولا بر پایه صفحاتی با لینکهای زیاد و محتوای کم بنا شدهاند، دوری کنید.
- همیشه به صورت واضح از تگهای مناسب rel=nofollow یا rel=sponsored برای لینکهای پولی استفاده کنید. برای بهبود سئو لینک خریداری نکنید؛ بلکه تنها پکیجهای اسپانسری معتبری را که با برند شما تناسب دارند خریداری کنید.
- آیا لازم است دوباره تکرار کنم که نباید برای سئو لینک خریداری کنید؟
درست مانند لینکسازی ارگانیک، همیشه سعی کنید تا بر سلامت پروفایل بکلینکتان نظارت داشته باشید. از نرمافزارهای ردیابی لینک برای تاثیر لینکها و شناسایی لینکهای بیکیفیت که ممکن است تاثیر منفی بر سایتتان داشته باشند، استفاده کنید.
اگر قبلا لینک خریداری کردید، باید خیلی مواظب باشید و حتما پروفایل لینکتان را بررسی کرده و هرگونه لینک مشکوک یا خطرناکی را حذف کنید؛ بله، حتی اگر برای آن لینک هزینه پرداخت کردهاید. اگر به صورت دستی چند لینک پولی خریداری کرده باشید بعید است که بابت آنها جریمه شوید، اما اگر به صورت انبوه لینک خریداری کردهاید، ریسک بزرگی را به جان خریده اید.
آیا لینکهای پولی بازدهی دارند؟
حقیقت این است که بله، پرداخت هزینه برای بکلینک در صورتی که شناسایی نشوید میتواند رتبهبندی شما را در موتور جستجو افزایش دهد. اگر ارزش ریسک کردن را نداشت، هیچکس این کار را انجام نمیداد.
اما پنهان کردن لینکهای پولی هرروز سختتر میشود.
بکلینکها در سنجش اعتبار و مرتبط بودن یک سایت از دید گوگل از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
اما صرفا اعداد مهم نیستند. جذب کردن لینک هایی که در وبسایت های مرتبط با کار شما هستند و تجربه کاربری خوبی هم ارائه میدهند، بازدهی بسیار بهتری نسبت به خرید دهها لینک ورودی از سایتهای بیکیفیت دارد.
صحیحترین نوع بیان این موضوع این است که دوره بازدهی لینکهای پولی مشخص نیست و ممکن است هر لحظه متوقف شود. برخی از افراد با مدلهای کسبوکاری که به دنبال رویکردهای موقتی با بازدهی نسبتا بالا هستند مشکلی ندارند.
آیا باید لینک خریداری کنید؟
حالا که شما خرید و فروش بکلینک را بهتر درک کردهاید، وقت پاسخ دادن به سوال اصلی فرا رسیده است: آیا باید این کار را انجام دهید؟
اگر از من یا هر کس دیگری در SEJ این سوال را بپرسید، با قاطعیت جواب خواهیم داد: نه. حداقل نه برای سئو.
اما شما یک فرد بالغ هستید و تصمیمات را خودتان میگیرید. تصمیم گیری در مورد اینکه آیا مزایای این اقدام به ریسک احتمالی آن میچربد یا نه، با شماست.
آیا حاضرید این ریسک را بپذیرید؟ آیا دوست دارید سوپراستاری یکشبه باشید و مقدار زیادی از اعتبار و ترافیک بهدست آمده برای وبسایتتان را ناگهان از دست بدهید؟ اگر این طور باشد، ممکن است این کار در نظر شما ارزش ریسک کردن را داشته باشد.
فقط یادتان باشد که پرداخت هزینه برای لینکها در طولانی مدت معادل با دور ریختن سرمایه است.
زمان و هزینهای که برای خرید لینکها صرف میکنید را میتوانید صرف پیادهسازی روشها و رویکردهای مناسب سئو کنید و در طولانیمدت نتایج بسیار بهتری مشاهده کنید.
لینکهای خریداری شده میتواند در بازه زمانی کوتاه وضعیت شما را بهبود بدهد، اما احتمالا گوگل بسیار زودتر از آنچه فکرش را بکنید روند بیتوجهی به لینکهایی که برایشان هزینه کردهاید را آغاز خواهد کرد.
اگر مشکلی با رشد سریع و سقوط سریعتر ندارید و این کار را انجام داده اید، یادتان باشد که به شما هشدارهای لازم را دادیم. آماده باشید تا در آینده ای نزدیک، زمانی که گوگل شما را شناسایی میکند و میفهمد چه میکنید، بخش عمدهای از سرمایهگذاری خود را از دست بدهید.
اگر میخواهید هزینه کنید، خرید خدمات یک آژانس سئو که به صورت قانونی و ارگانیک رتبهبندی شما را بهبود میدهد سرمایهگذاری منطقیتری نسبت به خرید لینک است. به عبارت دیگر، برای کار درست و حرفهای هزینه کنید، نه برای خرید لینک. فقط مطمئن شوید که خدمات یک آژانس معتبر و قابل اعتماد را خریداری میکنید که با فعالیتهای سالم و صحیح برایتان لینک جذب میکند، نه آژانسی که به نمایندگی از شما شروع به خریدن لینک میکند.