استفاده از دایرکتوری‌های آنلاین (Online Directories) روشی هوشمندانه برای ایجاد بک‌لینک (Backlink) به سایت کسب‌وکارتان و تقویت حضور آنلاین شماست. در این مطلب روش صحیح انجام این کار را به شما آموزش می‌دهیم.

در مورد این موضوع که مردم امروزه بیشتر اطلاعاتشان را به صورت آنلاین دریافت می‌کنند، شکی وجود ندارد.

اما آیا می‌دانستید که مردم به همان اندازه که به دنبال پاسخ‌هایی برای حل مشکلاتشان هستند، به دنبال کسب‌وکار‌های محلی نیز هستند؟

مصاحبه‌ای در مورد مصرف‌کنندگان که توسط BrightLocal انجام شده بود نشان داد که 99% مصرف‌کنندگان در سال گذشته از اینترنت برای جستجوی کسب‌وکار‌های محلی استفاده کرده‌اند.

78% افراد نیز حداقل یک بار در هفته در مورد کسب‌وکار‌های محلی جستجو می‌کنند.

این به چه معنی است؟

اینترنت، دفترچه تلفن قرن 21 است. آن دفتر بزرگ و زخیم را که اطلاعات تماس و آدرس‌های محله‌تان در آن ثبت شده بود به یاد دارید؟

اگر در آن زمان اسم شما در دفترچه تلفن نبود، کسی نمی‌توانست شما را پیدا کند.

لازم نیست این نکته را به شما یادآوری کنیم:

شما می‌خواهید که افراد بتوانند در فضای مجازی کسب‌وکارتان را پیدا کنند.

برای این کار، شما باید اطلاعات تماس خود را در یک دایرکتوری آنلاین(که معادل اینترنتی دفترچه تلفن است) ثبت کنید.

حتی اگر یک متخصص سئو نیستید، یا با لینک‌سازی آشنایی ندارید، نگران نباشید…

یک دایرکتوری وب (Web Directory) برای شما وجود دارد.

سه مزیت استفاده از دایرکتوری‌های آنلاین

دایرکتوری‌های آنلاین (که با نام دایرکتوری‌های کسب و کار یا فهرست کسب و کار‌ها نیز شناخته می‌شوند)، ابزاری هستند که به کسب و کار‌ها در لینک‌سازی و جذب ترافیک به سایتشان کمک می‌کنند.

برخی مزایای استفاده از یک دایرکتوری آنلاین را باهم بررسی می‌کنیم:

  1. دسترسی هدفمند و مرتبط

دایرکتوری‌ها معمولا کسب و کار‌ها را براساس جایگاه، مکان یا دسته‌بندی آنها فهرست می‌کنند و در اکثر مواقع دارای بخش نظرات نیز هستند.

افرادی که می‌خواهند نیاز‌هایشان را برطرف کنند (مثلا نیاز به خرید چیز خاصی در آن لحظه دارند)، از دایرکتوری آنلاین استفاده می‌کنند تا کسب و کاری را پیدا کنند که به بهترین نحو نیاز‌شان را برطرف خواهد کرد.

دایرکتوری‌ها به مصرف‌کنندگان کمک می‌کنند تا بدون حواس‌پرتی (ناشی از فعالیت‌های بازاریابی و تبلیغات) به خواسته خود برسند.

با قرار دادن کسب و کار خود در یک دایرکتوری، شما کسب و کارتان را بیشتر در معرض دید مصرف‌کنندگان قرار می‌دهید که در نهایت منجر به افزایش فروش نیز می‌شود.

  1. لینک‌های مورد اعتماد

بهبود سئو و رتبه سایتتان یکی از مزایای جانبی قرار دادن کسب‌وکارتان در یک دایرکتوری آنلاین است.

اگر کسب و کارتان در یک دایرکتوری محبوب که مورد اعتماد مصرف‌کنندگان است قرار داشته باشد و نیز با نیاز‌های کاربران مرتبط باشد، سئوی شما می‌تواند تحت تاثیر قرار گرفته و بهبود یابد.

این موضوع مساوی با بیشتر دیده شدن و راحت‌تر در دسترس قرار گرفتن وبسایت کسب‌وکار شماست. حتی ممکن است شاهد مزایای غیرمستقیمی که به سئو و رتبه‌بندی‌تان کمک می‌کند باشید.

  1. به‌صرفه بودن

بسیاری از دایرکتوری‌های آنلاین(مانند Bing Places، Yelp و Foursquare) امکان ثبت اطلاعات کسب و کار‌ها در فهرستشان را به صورت رایگان فراهم کرده‌اند. اگرچه، برخی از دایرکتوری‌ها آنلاین برای قرار دادن کسب و کار‌ها در فهرستشان، هزینه دریافت می‌کنند.

در برخی موارد، قرار دادن کسب و کارتان در یک دایرکتوری پولی ممکن است گزینه خوبی باشد. اما مواظب باشید.

پرداخت هزینه برای لینک برخلاف دستور‌العمل‌های گوگل است. پس اگر به دنبال لینک‌های dofollow (لینک‌های dofollow به لینک‌هایی گفته می‌شود که مبدا لینک توسط موتور‌های جستجو قابل شناسایی است) هستید، هزینه‌ای پرداخت نکنید.

حتی اگر یک دایرکتوری پولی امکان ثبت لینک dofollow را ارائه می‌دهد، پرداخت هزینه برای این نوع از لینک پیشنهاد نمی‌شود.

سه راه برای پیدا کردن دایرکتوری مناسب برای کسب‌وکار شما

انواع مختلفی از دایرکتوری‌های آنلاین وجود دارد. برای مثال، شما می‌توانید دایرکتوری‌های عمومی، فهرست‌های کسب و کار، فهرست‌های محلی و فهرست‌های خاص (niche) را پیدا کنید.

انتخاب یک دایرکتوری(یا چندین دایرکتوری) که می‌خواهید کسب و کارتان را در آن ثبت کنید، مانند پرتاب تیری در تاریکی نیست؛ یعنی یک اقدام شانسی نیست که چندین بار آن را انجام دهید تا بالاخره نتیجه ای حاصل شود.

همانند سایر تاکتیک‌های بازاریابی، شما باید یک استراتژی مشخص برای ایجاد لینک در دایرکتوری‌ها داشته باشید.

چند نکته مهم که در حین تدوین استراتژی خود باید در نظر بگیرید:

  1. مرتبط بودن

مرتبط بودن (و تلاش برای ارتباط با مخاطبان مورد نظرتان) در راستای بهره‌مند شدن حداکثری از مزایای یک دایرکتوری آنلاین، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همچنین، مرتبط بودن عامل مهمی‌ست که موتور‌های جستجو هنگام کاوش و بررسی سایت‌ها آن را در نظر می‌گیرند.

آیا شما یک آژانس مسافرتی در تگزاس هستید که در زمینه سفر‌های زمینی داخلی ایالات متحده فعالیت می‌کند؟

اگر این مورد صحیح است، اضافه کردن کسب و کارتان به یک دایرکتوری مربوط به سفر‌های بین‌المللی پیشنهاد می‌شود.

این کار اقدام مرتبطی با هدف اصلی کسب‌وکار شما نیست، به شما در ارتباط برقرار کردن با مخاطب مورد نظرتان کمک نمی‌کند، و حتی اگر فردی برروی لینک شما کلیک کند با فهمیدن اینکه شما خدمات سفر بین‌المللی ارائه نمی‌دهید آزرده‌خاطر خواهد شد.

اگر کسب و کار شما سفر‌های بین‌المللی نیست، شما نباید کاری کنید که موتور‌های جستجو سایت شما را با سفر‌های بین‌المللی مرتبط بدانند، چون این موضوع می‌تواند به سئوی شما آسیب بزند.

برای افزایش ارتباط برقرار کردن با مخاطبان مورد نظرتان و بهبود سئو، دایرکتوری‌هایی را انتخاب کنید که به حوزه عملکرد شما مربوط هستند.

  1. اقتدار دامنه(Domain Authority)

هنگامی که سعی در انتخاب دایرکتوری آنلاین دارید، اقتدار دامنه را در نظر داشته باشید.

دریافت لینک ورودی از یک سایت با اقتدار دامنه بالا می‌تواند در اکثر موارد مفید واقع شود(اما همیشه نه، در مقاله «حقیقت اقتدار دامنه: چیزی که هر سئوکار باید آن را بداند» در این رابطه بیشتر بخوانید).

شما می‌توانید با بهره‌گیری از ابزار‌هایی مانند Ahrefs، Semrush یا Moz، دایرکتوری که قصد ثبت اطلاعات خود در آن دارید را اعتبار‌سنجی کنید. تمام این ابزار‌ها کمی در امتیاز‌دهی و روش اندازه‌گیری امتیاز با یکدیگر تفاوت دارند.

این موضوع مهم را به یاد داشته باشید که تمام معیار‌های «اقتدار» توسط افراد و ابزار‌های شخص ثالث تعیین می‌شوند. گوگل هیچگونه معیار رسمی برای اندازه‌گیری اقتدار دامنه‌ها ندارد. نشانه‌های اقتدار بالا معمولا به این معنی هستند که ابزاری که از آن استفاده می‌کنید دامنه مورد نظر را بررسی کرده و براساس معیار‌های داخلی تعریف شده در آن ابزار، آن سایت را «خوب» یا «بد» شناسایی می‌کند. در نتیجه، استفاده از این ابزار‌ها الزاما به این معنی نیست که یک دامنه ارزش سئوی بالاتری نسبت به بقیه دارد.

  1. قابلیت‌های مناسب

برخی از دایرکتوری‌های آنلاین اطلاعات بیشتری نسبت به بقیه را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. تصمیم‌گیری این مسئله به عهده شماست که می‌خواهید صرفا یک فهرست NAP+W – به معنی نام(name)، آدرس(address)، شماره تماس(Phone)، و آدرس وب(Web URL) – داشته باشید یا اینکه می‌خواهید تصاویر، نظرات و رتبه‌بندی را نیز اضافه کنید.

در راستای رسیدن به مخاطبان مورد نظرتان، استفاده از یک دایرکتوری با قابلیت‌های بیشتر، ارزش تلاش بیشتری را دارد.

با ثبت کردن کسب‌وکارتان در یک دایرکتوری که قابلیت‌های بیشتری دارد، مشتریانتان را به ثبت بازخورد و رتبه‌بندی تشویق می‌کنید که می‌تواند در زمینه بهبود اقتدار سایت(Site Authority) و سئو به شما کمک کند.

به بهترین نحو ممکن از دایرکتوری‌های آنلاین استفاده کنید: یکپارچه بمانید

اگر از چندین دایرکتوری کسب و کار استفاده می‌کنید، سعی کنید همیشه ویرایش یا تکمیل اطلاعات و به‌طور کلی به‌روزرسانی‌ها را به صورت یکپارچه در تمام دایرکتوری‌ها انجام دهید و اطلاعات متناقض یا قدیمی نداشته باشید.

اطمینان حاصل کنید که تمام جزئیات اطلاعات ثبت شده در دایرکتوری‌ها صحیح، مرتبط و به‌روز باشد.

اگر می‌خواهید سئو و اقتدار خود را تقویت کنید، یکپارچه بودن در تمام جوانب حضور آنلاین شما، که شامل فهرست دایرکتوری‌ها نیز می‌شود، امری ضروری است.

در صورتی که افراد در حین جستجو در مورد کسب و کار شما با اطلاعات متناقض(حتی در جزئیات کوچک) مانند ساعات کاری، آدرس وبسایت یا آدرس ایمیل مواجه شوند، اعتبار کسب‌وکارتان آسیب می‌بیند.

نتیجه‌گیری: افراد را قبل از اینکه فرصت آشنایی و تعامل نزدیک با برند شما داشته باشند، از خود دور نکنید.

اگر به درستی عمل کنید، ثبت کردن کسب‌وکارتان در یک دایرکتوری آنلاین مرتبط می‌تواند یکی از بهترین روش‌های جذب لینک‌های باکیفیت برای سایتتان باشد و در عین حال حضور آنلاین شما را تقویت کرده و مشتریان بیشتری را به سمت شما روانه کند.