هیوندای و ربات های متاورس
شرکت هیوندای کره ی جنوبی، یک خودروساز مطرح در دنیاست که محصولات بی نظیر آن در سر تا سر دنیا وجود دارد. ربات های متاورس، محصولات جدید و بحث برانگیز این شرکت در آینده ای نه چندان دور است. بسیاری از کسانی که در تولید وسایل و سخت افزارهای دنیای متاورس هستند، منتظرند تا شاهکار جدید این شرکت را ببینند. این شرکت نسبت به رقبای خود پیشی گرفته و هم اکنون در حال تلاش برای ورود به دنیای متاورس است. تا کنون، شرکت هایی که وارد این فضا شده اند، بیشتر در جهت تولید عینک های سه بعدی مخصوص و واقعیت افزوده گام برداشته اند. اما صحبت از ربات های متاورسی، آن هم توسط یک خودرو ساز، می تواند بحث جالبی باشد.
اگر از دنیای متاورس و جهان جدید در فراسوی انسان، اطلاعت خاصی ندارید، بهتر است تا انتهای این مطلب را با دقت بخوانید تا در این مورد، هر سوالی در ذهن دارید، پاسخ داده شود.
سوالاتی که ما در این زمینه مطرح کرده ایم و به آن ها پاسخ داده ایم، شامل موارد زیر است:
1. متاورس چیست و چرا شرکت هیوندای به این دنیا وارد شده است؟
2. ویژگی های ربات ربات هیوندای در دنیای متاورس، چیست؟
3. چه آینده ای با متاورس پیش روی انسان ها قرار دارد؟
ورود هیوندای به دنیای متاورس
مدتی است از گوشه و کنار دنیا، واژه ای به گوش می رسد که ذهن هر بیننده ای را به خود مشغول می کند. بیش از نود درصد مردم دنیا با این واژه نا آشنا هستند و نمی دانند متاورس چیست. البته در گذشته هم مردم نمی دانستند کامپیوتر یا اینترنت چیست و چگونه زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار می دهد. اما رفته رفته با گذشت زمان، به گونه ای با زندگی افراد گره خورد که در حال حاضر، کمتر کسی وجود دارد که نداند اینترنتی چیست.
متاورس در واقع از دو واژه تشکیل شده است. متا + ورس.
متا به معنای فراتر است. یعنی چیزی آن طرف تر از دانسته ها. ورس هم از واژه ی یونیورس به معنای جهان گرفته شده است. در واقع این دنیا به نام متا یونیورس است که به طور مخفف و راحت تر، متاورس نامیده می شود و به معنای فرا جهان می باشد. این دنیا، تغییر و تحولاتی از جنس هوش مصنوعی و حتی بالاتر از آن را دارا می باشد. از بازی و سرگرمی و نرم افزارهای مختلف دارای هوش مصنوعی گرفته تا سخت افزارهای مختلف مانند ربات ها، عینک های واقعیت مجازی و حتی دنیای ارزهای دیجیتال و بلاک چین، همگی، محصول متاورس هستند.
در دنیای واقعی ما، انسان ها با یکدیگر در ارتباط هستند و می توانند هر چیزی را لمس کرده و با حواس 5 گانه ی خود، تشخیص دهند. اما در دنیای جدید متاورس، تمام معادلات انسانی بر هم زده شده است. شما می توانید یک شخصیت در این دنیا داشته باشید و یک شخصیت جدا در دنیای متاورس. البته رسیدن به این اتفاق، شاید چند سالی زمان ببرد اما شدنی است و مدت زمان زیادی تا آن روز، فاصله نداریم.
شما در دنیای متاورس، هر چیزی را به طور مجازی و غیر واقعی تجربه می کنید. عده ای از محققان و پژوهشگران این حوزه معتقدند که شاید روزی فرا برسد که ما در این دنیا، مجازی شویم و دنیای متاورس، تبدیل به واقعیت شود. درک این موضوع، مغز را به چالشی تازه وا می دارد که درک آن برای هرکس، ممکن نیست. اگر مثالی در این مورد بخواهیم یاد آور شویم، همین ربات های شرکت هیوندای خواهد بود.
این شرکت قصد دارد در آینده ای نه چندان دور، ربات هایی بسازد که همگی با هم بتوانند به صورت تعاملی، در یک کارخانه کار کنند و محصول تولید کنند. کارخانه ای که حتی یک انسان هم در آن وجود نداشته باشد. صفر تا صد برنامه ریزی، تولید و هر آنچه که در یک کارخانه و خط تولید نیاز است را، این ربات ها انجام می دهند. حتی بعید نیست روزی برسد که ربات ها بتوانند تفکر کنند. در آن صورت شاید باید منتظر باشیم که ربات ها با انسان ها وارد جنگ شده و نسل بشر را نابود سازند. البته این ها فقط در حد یک حدس و گمانه زنی خواهد بود. به طور قطع، انسان ها فاصله ی چندانی تا آن روز، ندارند. اما دنیای متاورس می تواند دریچه ای رو به همان دنیا و اتفاق، باشد.
ویژگی های ربات هیوندای در دنیای متاورس
شرکت هیوندای کره در سال 2022 اعلام کرد که قصد دارد یک آینده ی تعاملی و تا حدودی مجازی ایجاد کند. این آینده ی مجازی، بی ربط به دنیای متاورس نیست. این شرکت، طرح آینده ی تعاملی خود را با نام metamobility به دنیا معرفی کرده است. این شرکت در نمایشگاه CSE در سال 2022 اعلام کرده است که قصد دارد ربات هایی را تولید کند که بتوانند با تعامل انسانی کار کنند. قرار است این ربات ها در حمل و نقل و احتمالا در کارخانه های هوشمند که در آینده تاسیس خواهند شد، همراه با انسان ها کار کنند.
این کمپانی خودروساز با این اقدام، در صدد ادغام و ترکیب دنیای جدید متاورس و مجاری با دنیای واقعی انسان ها است در مثال های ذکر شده توسط این کمپانی، گفته شده که هیوندای کره تصمیم دارد وسایلی بسازد که بتواند به عنوان یک اتاق سرگرمی یا فضای کاری در نظر گرفته شود که می تواند به یک پلتفرم سه بعدی برای بازی یا کار تبدیل شود. در واقع این اقدام هیوندای می تواند ترکیب دنیای مجازی و متاورس با دنیای واقعی باشد.
هنوز نکات خیلی دقیقی از این ربات انسان نما و وسایل مشابهی که هیوندای قصد تولید آن ها را دارد، منتشر نشده است اما می توان گفت که تک تک سخت افزارهای تولیدی و ماشین آلات یا ربات هایی که با هوش مصنوعی کار می کنند، باید دارای ویژگی های تعاملی باشند. قرار است که انسان ها این ربات ها را به خدمت خود بگیرند تا علاوه بر تعامل، کار انسان ها را پیش برده و کمک دست انسان ها باشند. پس داشتن ویژگی های تعاملی می تواند از نکات بارز و قابل مشاهده در این ربات ها باشد.
هیوندا در دنیای تعاملی خود که با نام METAMOBILITY نام گذاری شده است، در حال ساخت یک اکوسیستم است. این اکوسیستم یک mobility of things خواهد بود که طی آن، پلتفرم های رباتیک ماژولار به یک دیگر متصل می شوند و خدمات زیادی را به انسان ها ارائه می کنند. به طور قطع می توان گفت که ساخت این وسایل در دنیای امروزی، کار ساده ای نیست و اگر شرکت هیوندای تصمیم به ارائه ی ربات ها کرده است، حتما فراسوی انسان ها و آینده ی آن را به وضوح و روشنی کامل دیده است.
وقتی این شرکت صحبت از آینده ای می کند که در آن کارخانه های هوشمند ساخته می شوند و انسان ها تمام دستگاه ها و ربات های خط تولید را از راه دور هدایت می کنند، حتما خبر بزرگی در راه است. اخبار هیوندای و ربات های متاورس، خیلی زود در خبرگزاری ها منتشر شد و تمام دنیا منتظر هستند تا ببینند این شرکت قرار است چه ربات هایی و با چه ویژگی هایی روانه ی بازار کند.
متاورس و آینده ی جهان
روزی که خبر دنیای بلاک چین و ارزهای دیجیتال مثل بمب خبری ر اخبار جهان پخش شد، می شد حدس زد که انسان به سرعت در حال عبور از این دوره به دوره ای دیگر و گسترش جهان مجازی است. دنیای متاورس تا حدی جدی است که حتی غول بزرگ ارتباطات مجازی یعنی شرکت facebook رسما نام فیسبوک را به متا تغییر داد. حتی با خرید پلتفرم های دیگر مانند واتس اپ و اینستاگرام، نشان داد که برنامه ریزی های بسیاری برای دنیای مجازی متاورس در سر دارد.
آینده ی جهان با متاورس و تجهیزات رباتیک، مانند ربات های متاورس هیوندای، دستخوش تغییرات بسیار بزرگی خواهد شد. شاید اگر می شد چشم ها را بست و به 100 سال آینده سفر کرد، می توانستیم ببینیم که این دنیای مجازی، چگونه انسان ها را در تعامل با یکدیگر قرار می دهد.
اهمیت متاورس در دنیای آینده به قدری نمایان است که از همین الان، برخی از افراد معروف دنیا مانند ایلان ماسک، در حال خرید و فروش زمین های متاورسی در دنیای مجازی هستند. شاید روزی هم برسد که مهریه ی دختران در ایران، زمین های دنیای متاورسی باشد. البته تمام اینها روزی در حد بحث و گمان بود و امروز به تحقق پیوست. بدون شک ارتباطات انسانی و تعامل با ربات ها و همچنین زندگی در دنیای متاورس هم، روزی به تحقق می پیوندد. فقط این بار، با سرعت زیادتری این اتفاقات رخ خواهد داد. شاید همین الان که شما در حال خواندن این مطلب هستید، در گوشه ای از این کره ی خاکی، عده ای دست به اختراع جهان دیگری بزنند یا چیز جدیدتری تولید کنند و باز هم انسان با دنیای پیچیده تری مواجه شود.
و کلام آخر
تولیدات شرکت هیوندای کره در زمینه ی متاورس و ربات ها، به زودی محقق خواهد شد و دیری نمی گذرد که در هر خانه یا کارخانه ای، این ربات ها به کمک انسان ها بیایند. شرکت هیوندای با این حرکت توانست نسبت به سایر رقبای خودروساز خود، پیشی بگیرد.