18 تاکتیک لینکسازی محبوب که باید از آنها اجتناب کنید
برخی از تاکتیکهای لینکسازی در ظاهر خوب به نظر میرسند، اما در واقع اینطور نیست. در ادامه درمورد 18 تاکتیک که ظاهری خوب اما باطنی مضر دارند، صحبت خواهیم کرد.
گوگل برای مقابله با بازاریابان موتورهای جستوجو که دائما در حال تولید روشهای جدید برای تولید لینکهای مصنوعی و نامناسب هستند، بطور مستمر در حال بهبود الگوریتمهای موتور جستوجوی خود است.
به زبان ساده، الگوریتمهای جستوجو لینکها را به دو دسته کلی تقسیم میکنند:
- لینکهای عادی (طبیعی)
- لینکهای مصنوعی
به طور کلی، لینکهای مصنوعی اسپم محسوب میشوند و تمام لینکهای دیگر طبیعی هستند.
هدف گوگل این است که تنها لینکهای طبیعی را در الگوریتم رتبهبندی خود لحاظ کند و به تمام لینکهای مصنوعی بیتوجهی کند.
مشکل کسبوکارها این است که حقههای قدیمی که گوگل از آنها خبر دارد دائما با نامهای جدید توسط متخصصان سئو مورد استفاده قرار میگیرد.
وقتی این اتفاق میافتد، تاکتیکهای اسپمی که باید از آنها دوری کنید محبوبیت خود را به دست میآورند، اما گوگل از قبل آمادگی مقابله با آنها را دارد.
در مورد نشانههای اسپم لینک
وقتی در مورد نشانههایی صحبت میکنیم که بیانگر استفاده یک سایت از رویکردهای لینکسازی مصنوعی است، باید در نظر داشته باشیم که تحلیل آماری این سایتها تنها به دنبال یک نشانه واحد نیست.
توجه کردن به یک نشانه واحد ممکن است نتایج دقیقی نداشته باشد و سایتهای سالم و قانونمدار را گناهکار تلقی کند.
در این تحلیلهای آماری هنگامی که به دستهای از نشانهها در کنار یکدیگر نگاه کنیم، قضاوت و نتیجهگیری بسیار دقیقتر خواهد بود.
اگرچه مقاله حاضر، به نشانهها به صورت جداگانه اشاره میکند (اگر استفاده شده باشند)، اما به احتمال زیاد این روشها در کنار روشهای دیگر برای رسیدن به آمار دقیقتر استفاده میشوند.
به علاوه، گوگل از هوشمصنوعی برای شناسایی و بیارزش کردن لینکهای مصنوعی استفاده میکند.
- اضافه کردن لینکها به صفحات موجود
تا جایی که میدانیم، تمام جزئیات توصیف شده در پتنت(Patent)ها الزاما توسط الگوریتم های گوگل استفاده نمیشوند (مگر اینکه گوگل به صورت رسمی استفاده از آنها را اعلام کند).
با در نظر گرفتن این موضوع، لازم است در مورد یک پتنت ثبت شده در سال 2003 با نام بازیابی اطلاعات براساس دادههای تاریخی (Information Retrieval Based on Historical Data) صحبت کنیم.
در توضیحات این پتنت آمده است که تغییرات وبسایتها برای شناسایی فعالیتهای اسپم ردیابی میشوند.
یکی از نشانههایی که این پتنت ردیابی میکند، اضافه شدن لینک به صفحههاییست که از قبل موجود بوده اند.
اگر اکثر سایتهایی که به صفحات پیشین خود لینک اضافه میکنند، سایتهایی باشند که لینک میفروشند، شناسایی آنها سادهتر شده و گوگل میتواند آنها را از نمودار لینک (Link Graph) حذف کند.
دیگر عواملی که ردیابی آنها در این پتنت پیشنهاد شده:
- چه تعداد لینک اضافه شده است
- هر چند وقت یکبار لینکها اضافه میشوند
- هر چند وقت یکبار لینکها حذف میشوند
- لینکها با چه سرعتی به دست میآیند
- هر چند وقت یکبار محتوا بهروزرسانی میشود
نمیتوانیم مطمئن باشیم که گوگل براساس عوامل زمانمحور لینکها و محتوا به دنبال لینکهای مصنوعی میگردد یا نه.
تنها چیزی که میدانیم این است که گوگل در سال 2003 این پتنت را ثبت کرد، و با گذشت نزدیک به بیست سال، میتواند به راحتی از آن در هوشمصنوعی مبارزه با اسپم استفاده کند.
اهمیت این پتنت در این است که ما میدانیم گوگل میتواند لینکهای پولی را با نظارت بر لینکهای ورودی/خروجی یک دامنه به مرور زمان شناسایی کند.
در نتیجه، اضافه کردن لینک به صفحات موجود و قدیمی، استراتژی مشخصیست که گوگل میتواند آن را شناسایی و بیارزش کند.
- لینکسازی با ارائه تخفیف به دانشجویان
در این روش از لینکسازی، کسبوکارها یا کسانی که کار لینکسازی انجام میدهند به دانشجویان در ازای قرار دادن لینک در صفحات دانشگاهی، تخفیف ارائه میدهند.
گوگل بیش از یک دهه است که در مورد این نوع از لینکسازی اطلاع دارد.
برای مثال، گزارش شده بود که وبسایت Overstock.com در سال 2011 برای استفاده از این روش تولید لینک مصنوعی جریمه شده است.
Overstock.com یا فردی که برای آنها کار میکرد به دانشجویان در ازای قرار دادن لینک به صفحات محصولاتشان، تخفیف پیشنهاد داده بود.
اتفاق ناگواری که برای Overstock.com افتاد، افشا شدن سندی بود که در آن “دستورالعمل چگونگی قرار دادن لینکهای صفحات محصول Overstock.com در فضای وب” قرار داشت.
فایل PDF اصلی دیگر وجود ندارد، اما Archive.org تصویر بخشی از آن را دارد. اهمیت این دستورالعملها اینست که ثابت کردند لینکهایی که قرار گرفته بود مصنوعی بودند.
همانطور که در بحثهای WebmasterWorld هم به این مسئله اشاره شده، این تاکتیک برخلاف قوانین گوگل است؛ اگر این موضوع برایتان اهمیت دارد، از این روش استفاده نکنید.
- محصولات رایگان در ازای لینک
پیشنهاد دادن محصولات رایگان در ازای لینک یکی از انواع تاکتیکهای لینکسازی مصنوعی به شمار میرود.
نکته جالب در مورد این نوع از لینکسازی این است که این رویکرد ممکن است براساس قوانین کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده(FTC)، غیرقانونی باشد. براساس این قوانین، انتشار هرگونه بررسی مثبت و پیشنهاد خرید که در ازای آنها مزد، محصول یا نمونه دریافت شده، کاملا غیرقانونی است.
دستورالعملهای رسمی را میتوانید در اینجا پیدا کنید: FTC – راهنمای استفاده از تأییدیه ها و گواهی ها در تبلیغات.
یک راهنمای کوتاه و ساده در مورد سوالات متداول در مورد تاییدیهها را میتوانید اینجا پیدا کنید: FTC – راهنمای تایید: آنچه مردم می پرسند.
ارائه محصولات رایگان در ازای دریافت لینک ممکن است غیرقانونی و برخلاف دستورالعملهای گوگل باشد.
- لینکهای اشاره به برند (Brand Mention)
در این تاکتیک لینک مصنوعی، یک نویسنده برای قرار دادن لینک در مقالاتی که در وبسایتهای واسط منتشر میشود، استخدام میشود.
نویسنده از شرکتی که او را برای نوشتن محتوا استخدام کرده هزینه دریافت میکند. علاوهبرآن، این نویسنده به صورت مخفیانه از یک شرکت دیگر برای قرار دادن لینک نیز مبلغی دریافت میکند. به عبارتی میتوان گفت که این نویسنده برای یک مقاله دو بار مزد میگیرد.
در این نوع از مقالات معمولا اعلام نمیشود که به نویسنده به ازای لینکها هزینهای پرداخت میشود. این موضوع ممکن است برخلاف دستورالعملهای FTC که در بالا به آن اشاره شد باشد.
یک بخش مرتبط به این موضوع را در زیر مشاهده میکنید:
“هنگامی که در حال تبلیغ و ترویج محصول خود خارج از چارچوب رسانه تبلیغات (یا به عبارت دیگر، در برنامههایی که مصرفکننده آنها را به عنوان تبلیغات پولی نمیشناسد) هستید، نماینده شما باید ارتباطش با شما را اعلام کند. این دستورالعمل در مورد نظراتی که متخصصان در بلاگ یا وبسایتشان ثبت میکنند نیز صادق است.”
دستورالعمل FTC زیر به این اشاره میکند که اگر تبلیغِ صورت شده نمیتواند مستقیما اعلام شود (یعنی یک قرارداد مخفیانه صورت گرفته است)، این تبلیغ غیرقانونی است و نباید وجود داشته باشد.
“اهنگامی که اعلام عمومی قرارداد برای جلوگیری از تبلیغات گولزننده، ناعادلانه یا خلاف قوانین کمیسیون لازم باشد، و امکان این شفافسازی به هر دلیلی از سوی آن کسبوکار وجود نداشته باشد، این تبلیغ مصداق عمل غیرقانونیست و لذا نباید وجود داشته باشد. این یعنی که اگر پلتفرمی امکان شفافسازی و آشکار کردن شرایط تبلیغات را ندارد، نباید از آن برای تبلیغاتی که نیازمند این شفافسازی است، استفاده شود.”
پرداخت هزینه به نویسندگان برای قرار دادن لینک در مقالات لینک مصنوعی محسوب میشود و ممکن است در صورت شناسایی شدن، از سوی گوگل جریمه شود.
مواردی بوده اند که این نوع لینکسازی در مقالات سایتهای خبری شناسایی و افشا شدهاند. این موضوع میتواند به اعتبار یک برند صدمه شدیدی وارد کند.
- کمپینهای طعمه لینک (Link Bait)
لینکسازی طعمه لینک چیست؟
طعمهگذاری لینک، یک تاکتیک قدیمیست که در اواخر دهه 2000-2010 انجام میشد تا از هزاران نفری که ظاهرا در آن زمان بلاگنویسی میکردند لینک دریافت کنند.
این تاکتیک بهجای پروموت محتوا رد سایتهای محبوب، مبتنی بر ایده خلق محتواییست که برای دیگران جالب باشد؛ چنین محتوایی به نوبه خود باعث میشود سایتهای دیگر به محتوای اصلی لینک دهند.
چگونه کمپینهای طعمه لینک میتوانند مفید باشند؟
انواع رایج طعمه لینک که بازدهی دارند طعمه ایگو (Ego Bait) و طعمه منبع (Resource Bait) هستند.
- طعمه ایگو به زمانی گفته میشود که یک سایت با یک فرد مشهور مصاحبه میکند.
- طعمه منبع به زمانی گفته میشود که یک سایت، یک منبع کامل و جامع در مورد موضوعی خاص منتشر میکند.
برای اطلاعات بیشتر، مقاله تاد مالیکوت (Todd Malicoat) که در سال 2007 در مورد طعمه لینک منتشر شد را مطالعه کنید.
طعمه لینک در صورتی که به گونهای انجام شود که سایت را در معرض دید سایتهای مرتبط و مشتریان بالقوه قرار دهد، میتواند صدها یا هزاران لینک مرتبط تولید کند.
این نوع از طعمه لینک مرتبط با پیشنهادات گوگل همخوانی دارد:
“بهترین راه برای اینکه بتوانید باعث شوید سایتهای دیگر برایتان لینکهای با کیفیت و مرتبط ایجاد کنند، تولید محتوای منحصربهفرد و مرتبطی است که بتواند به صورت طبیعی در فضای اینترنت محبوبیت کسب کند.”
چگونه کمپینهای طعمه لینک شکست میخورند؟
علت شکست خوردن کمپینهای طعمه لینک معمولا این است که افراد به روشهای سادهتر برای انجام آن رو میآورند و در نتیجه از حوزه اصلی کسبوکار دور میشوند.
این کار منجر به تولید لینکهای بیکیفیت و نامرتبط میشود.
یک مثال از این موضوع در مورد یک سایت خرید و فروش املاک است که بدترین مسابقه عکاسی از املاک در جهان را برگذار کرد.
سالها بعد از آن، سایت این املاک برای جستوجوی عبارتهایی مانند «بدترین آژانس املاک جهان» همچنان در نتایج جستجور ظاهر میشد.
مثالی دیگر از این موضوع تجربهای است که یکی از مراجعهکنندگان سخنرانیای که چند سال قبل در یکی از کنفرانسهای مربوطه به مسئله جستوجو انجام دادم، با من در میان گذاشت.
او بیان کرد که کمپین طعمه لینک بسیار موفق بود و هزاران لینک را جذب کرد اما در راستای فروش و بهبود رتبهبندی بازدهی نداشت.
رویکرد روابط عمومی آنها در یک وبسایت محبوب به نام BoingBoing منشن شد و سایت او در بسیاری از روزنامهها و بلاگها به زبانهای مختلف معرفی شد و لینک دریافت کرد.
اما این “موفقیت” در رتبهبندی، شناختهشدن برند و فروش بیتاثیر بود. علت این بود که این کسبوکار در حوزه فروش سختافزار به سازمانهای دفاعی دولتی و دپارتمانهای علوم دانشگاهها فعالیت میکرد.
- لینکهای اسپانسر
لینک اسپانسر نوعی از خرید لینک است که در آن فردی یک سازمان را که کمکهای مالی را قبول میکند پیدا کرده و در ازای آن، سازمان مورد نظر به کمککننده لینک میدهد.
این نوع از لینکسازی مدت زیادی است که وجود داشته و در سال 2006 محبوبیت زیادی داشت، اما مدت کوتاهی پس از آن بازدهی خود را از دست داد.
نه تنها این روش بازدهی ندارد، بلکه اگر آن را تکرار کنید ممکن است جریمه شوید.
اگر اینها برای قانع کردن شما کافی نیست، به سخنانی که جان میولر(John Mueller) از گوگل در یکی از دورهمیهای وبمسترها بیان کرده است توجه کنید:
“اگر دارید با وبسایتتان از باشگاهها و سایتهای مختلف حمایت مالی می کنید و قصد اصلی شما اینست که در آن مکانها لینک دریافت کنید، تیم اسپم وب قطعا با این اقدام شما برخورد خواهد کرد.
…پس من با دید کلانتر و وسیعتری به اینکار نگاه میکنم و بررسی میکنم که آیا واقعا شما بصورت سازمانیافته در حال انجام این کار هستید یا خیر؛ مثلا آیا دارید به قصد دریافت لینک، اسپانسری سایتها را برعهده میگیرید یا اینکه این اقدام عملکردی طبیعی در حوزه وب است؟”
اسپانسری سازمانهای محبوب که ممکن است برایتان مشتریان بالقوه جذب کنند روش عالی برای برقراری ارتباط با این مشتریان است.
نشان دادن یک مدرک (یا نشانه) عضویت یا حمایت از جوامع سازمانی که ارزشهای یکسانی با کسبوکارتان دارد میتواند منجر به افزایش اعتماد و روابط خوب بین مشتریان و کسبوکار شوند.
لینکهای اسپانسرشده میتواند برای کسبوکار مفید باشد ولی تنها در صورتی که دارای ویژگی nofollow(لینکی که مبدا آن توسط موتورهای جستوجو قابل شناسایی نیست و در الگوریتم سئو لحاظ نمیشود) باشند.
- لینکهای بورسیه تحصیلی (Scholarship)
الگوریتم پیجرنک (PageRank) و سایر الگوریتمهای رتبهبندی لینک، به نحوه ارتباطات درونی وب توجه میکنند.
گوگل یک نقشه کامل از اینترنت میسازد و احتمالا پس از آن، چیزی به نام نمودار بهینه لینک (Reduced Link Graph) ایجاد میکند که متشکل از لینکها و صفحات غیر اسپم است.
سپس، به عنوان مرحلهای از تحلیلهای رتبهبندی، وب را براساس موضوع به دستههای کوچکتر (محلهها) تقسیمبندی میکند.
اگر میخواهید رتبهبندیتان را برای عباراتی شامل بورسیه تحصیلی + «عبارت کیورد» بهبود بدهید، لینکهای بورسیه تحصیلی عالی هستند.
مشکل این لینکها اینست که در پسزمینه(Context) نامربوط پیادهسازی میشوند.
بسیاری از سایتهایی که لینکسازی را با استفاده از روش اسکالرشیپ یا همان بورسیه تحصیلی/کمکهزینه تحصیلی انجام میدهند، در این زمینه فعالیت نمیکنند. آنها در زمینههای دیگری مانند “وکالت صدمه شخصی” فعالیت دارند.
هیچ ارتباطی بین لینک از یک مدرسه یا موسسه تحصیلی به یک وکیل صدمه شخصی وجود ندارد لذا بهبود رتبهبندی وبسایت برای عباراتی مانند «وکیل صدمه شخصی» از این طریق اتفاق نخواهد افتاد.
این لینک میتواند برای عبارتی مانند «بورسیه تحصیلی وکالت صدمه شخصی» مرتبط باشد. گوگل این نوع صفحات را برای آن دسته از عبارتهای جستجوی بورسیه تحصیلی رتبهبندی میکند که به آن مرتبط هستند و محتوای ارزشمند و مفیدی درباره آن دارند.
این کار برای صاحبان کسبوکار بیارزش است، چون این لینکها در مورد بورسیه/کمکهزینه تحصیلی هستند، نه حوزهای که در آن فعالیت میکنند.
اگر یک وکیل صدمه شخصی لینکهایی که برای عبارتی مانند «پیتزافروشیها» مرتبط است را دریافت کند، رتبهبندی او برای عبارت «پیتزافروشی آسیب شخصی» افزایش مییابد.
اما کلیدواژه پیتزافروشی برای وبسایت وکلای صدمه شخصی بیمصرف است. دقیقا همین مشکلِ مرتبط نبودن درمورد لینکهای اسکالرشیپ هم صادق است.
فردی که در حوزه سئو فعالیت میکند ممکن است بگوید که یک لینک از یک وبسایت با پسوند .edu اقتدار دامنه(Domain Authority) را افزایش میدهد و استدلال میکند که باعث ایجاد “اعتماد” شده و لینکهای .edu خاص هستند.
این اظهار نظر به سه دلیل اشتباه است:
- چیزی به نام اقتدار دامنه وجود ندارد.
- گوگل هیچگونه معیاری تحت عنوان اعتماد ندارد (جان میولر در پاسخ به فردی که بیان کرد یک سایت “اعتماد بلندمدت” کسب کرده است گفت: “فکر نمیکنم بشود اسمش را اعتماد یا هر چیز دیگری گذاشت.”)
- لینکهای .edu به خاطر دامنهشان خاص نیستند.
این صنعت سالها پیش لینکهای اسکالرشیپ را رها کرده بود، اما بنا به دلایلی، تاکتیکهای قدیمی و فرسوده لینکسازی در فضای سئو دوباره رشد میکنند.
حالا بیاید در مورد یک حقه لینکسازی بیمصرفتر صحبت کنیم.
- حقه نشان(Badge) برای لینک
یکی از قدیمیترین و فرسودهترین ترفندهای لینکسازی استراتژی نشان یا بَچ برای لینک است.
استراتژی نشان برای لینک مشابه استراتژی جایزه(Awards) و ویجت(Widgets) است.
ایده کلی به این صورت است که یک جایزه قلابی(بیارزش) ایجاد شده و به وبسایتها داده میشود. وبسایتها میتوانند این نشانها را برای نمایش برنده بودنشان در وبسایت خود اضافه کنند. حقه اصلی این است که شما کد اصلی این نشان را به همراه یک لینک مخفیانه به وبسایتتان به افراد تحویل میدهید.
به محض اینکه از زبان یک سئو شنیدید که این ترفند یک تاکتیک مفید برای لینکسازی است، فرار کنید. این استراتژی لینکسازی بسیار ضعیف و بیمصرف است و به هیچوجه نباید از آن استفاده کنید.
این روش لینکسازی مانند استراتژی ویجت است که گوگل در سال 2016 صریحا به آن اشاره کرد.
علت شباهت این دو مورد این است که سازنده لینک چیزی باارزش(یک جایزه یا شمارنده تعداد بازدیدکننده) را به صاحبان وبسایتها میدهد و در آن یک لینک اجباری به وبسایت خودش قرار میدهد.
این تاکتیک برایناساس به وجود آمده که افراد به دلایلی به غیر از خود محتوایتان، به سایت شما لینک بدهند. این رویکرد برخلاف پیشنهادات گوگل در مورد «لینکهای باکیفیت و مرتبط» است.
- نظرات بلاگها
ثبت نظرات در بلاگها به عنوان یک تاکتیک لینکسازی رویکردی نامناسب است و پیشنهاد نمیشود. این تاکتیک به قدری بد است که موتورهای جستوجو ویژگی “nofollow” را در سال 2005 ایجاد کردند.
برنامهریزی برای بهکارگیری تاکتیکی که در سال 2005 منسوخ شده، هدر دادن وقت و انرژی است.
اگرچه الان هم ویژگی “nofollow” به همهجا اضافه شده، دلیلی ندارد مانند سال 2004 شروع به اسپم کردن در بخش نظرات بکنید.
تنها افرادی که ادعا میکنند این تاکتیک بازدهی دارد افرادی هستند که خدمات اسپم نظرات (Comment Spam) میفروشند.
- دامنههای منقضی شده
خرید یک دامنه منقضی شده تاکتیکی فرسوده است.
این تاکتیک تا سال 2003 و و دقیقا تا هنگامی بازدهی داشت که گوگل اعلام کرد رتبه دامنههای منقضی شده بازنشانی میشود.
این یک اسکرینشات از پستی در یکی از انجمنهاست که در سال 2003 توسط فردی با نام GoogleGuy ثبت شده و در آن درمورد بهروزرسانی جدیدی صحبت میکند که در آن PageRank دامنههای منقضی شده 0 میشود.
بنابراین پیجرنک و درنتیجه رتبه و اعتبار دامنههای منقضیشده بازنشانی میشود.
وقتی که گوگل الگوریتم خود را برای بازنشانی پیجرنک بهروزرسانی کرد، ابزار گوگل که در آن امکان مشاهده امتیاز پیجرنک فراهم شده بود نشان داد که در دامنههای منقضی شده، امتیاز پیجرنک منتقل نمیشد.
به طور قطعی میتوان گفت که ریدایرکت (Redirect) یا همان منتقل کردن یک دامنه منقضی شده به یک لینک یا سایت دیگر، از سال 2003 بازدهی نداشته است.
- لینکسازی خیریهای
این تاکتیک نوعی دیگر از تاکتیک لینکسازی با اسپانسر است. مشکل این تاکتیک این است که لینکهای ایجاد شده بیکیفیت و نامربوط هستند.
ممکن است یک فرد که در حوزه سئو فعالیت میکند سعی کند شما را قانع کند که اقتدار دامنه، اعتماد و دامنه .edu به طرز جادویی رتبه یک سایت را بهتر میکنند، اما به صورت مستند ثابت شده است که این ادعاها نادرست هستند و اینگونه لینک ها بعنوان لینکهای غیرطبیعی دستهبندی می شوند.
- دایرکتوری مقالات(Article Directory) و خدمات پست مهمان(Guest Posting Services)
سندیکاسازی محتوا (Content syndication) از طریق دایرکتوری مقالات و خدمات پست مهمان به تاکتیکی گفته میشود که در آن انتشار محتوا از طریق یک سرویس انجام میشود که در ازای آن یک لینک فعال ارائه میکند.
زمانی وجود داشت که سایتهای سندیکای مقالات محبوبیت داشتند. این سایتها به طور کلی فضایی بودند که در آن فهرستی از مقالات با اجازه کپی و بازنشر آنها در اختیار افراد قرار میگرفت، اما به شرط حفظ لینک به سایت منبع.
برخی از این شرکتها خود را به عنوان سایتی معرفی میکنند که امکان برقراری ارتباط بین “بلاگرها” و ناشرانی که به دنبال مقالات رایگان بودند را فراهم کرده است و در ازای بازنشر، از ناشران لینک دریافت میکنند.
گوگل در گذشته برای مقابله با سایتهایی که به ترویج پستهای بلاگی با این روش کمک میکردند دست به اقداماتی زده است.
امروز ما با یک شبکه بزرگ بلاگ مهمان برخورد کردیم تا یک یادآوری باشد در مورد خطرات اسپم بلاگ نویسی مهمان: http://t.co/rc9O82fjfn
— مت کاتس 19 مارس 2014
مت کاتس(Matt Cutts) که در گذشته رهبری تیم Webspam گوگل را برعهده داشت، به صنعت سئو در مورد لینکسازی با روش مقالات مهمان هشدار داد:
“در نهایت، دلیل اینکه نمیتوانیم در فضای سئو چیزهای خوبی داشته باشیم این است: یک رویکرد جدید به عنوان روشی معتبر شروع به کار میکند. سپس، افراد بیشتر و بیشتری شروع به استفاده و گسترش آن میکنند تا جایی که دیگر به سختی میتوان جنبهای معتبر و قانونی در آن پیدا کرد.
ما با سقوط به پایین به جایی رسیدهایم که افراد شروع به ارائه خدمات «برونسپاری پست مهمان» کردهاند و در مورد «اتوماسیون بلاگنویسی مهمان» مقاله مینویسند.
پس همینجا با قاطعیت اعلام میکنم: بلاگنویسی مهمان تمام شد؛ این کار بیش از حد تبدیل به اسپم شده است.”
- پستهای مهمان
پستهای مهمان در مقیاس بالا برخلاف دستورالعملهای گوگل است و افرادی که از این روش استفاده میکنند ممکن است در بهترین حالت صرفا متوجه شوند که لینکهای آنها بازدهی ندارد یا در حالت بدتر ممکن است سایت آنها به صورت دستی توسط گوگل جریمه شود (که در بدترین حالت منجر به کاهش رتبه میشود).
آیا استفاده محدود از این تاکتیک مشکلساز است؟
محدودیتهایی در این زمینه وجود دارد که وقتی از آنها رد میشوید، پست مهمان ممکن است به عنوان اسپم تلقی شود.
این چیزی است که گوگل در مورد پستهای مهمانی که مصنوعی/گولزننده محسوب میشوند، میگوید:
- گذاشتن لینکهایی به سایتتان که پر از کلیدواژه هستند
- انتشار مقالات در تعداد زیادی سایت؛ یا در مورد مشابه، انتشار تعداد زیادی مقاله در تعداد محدودی سایت بزرگ و شناخته شده
- استخدام یا استفاده از نویسندگانی که در مورد موضوعاتی که مینویسند، دانش خاصی ندارند
- استفاده از محتوای یکسان یا مشابه در چندین مقاله؛ یا در مورد مشابه، ایجاد مقالات یکسان با محتوایی که در سایت خودتان وجود دارد (در صورت انجام اینکار، استفاده از rel=”canonical” به همراه rel=”nofollow” پیشنهاد میشود)
مقاله گوگل در مورد پستهای مهمان بیان میکند که اعمال قانون و جریمه برای سایتهایی صورت میگیرد که مشخص میشود پستهای مهمان را برای لینک منتشر میکنند.
“برای وبسایتهایی که مقالاتی برای جذب لینک خلق و منتشر میکنند، جریمه در نظر گرفته میشود چون اینکار به کل فضای وب صدمه وارد میکند”
به طور کلی، زمانی که در یک تاکتیک لینکسازی مبادله پول، محصولات یا لینک اجباری وجود نداشته باشد، اسپم محسوب نمیشود.
علاوهبراین، ایجاد تبلیغات بدون شفافسازی توسط FTC ممنوع اعلام شده است.
- لینکهای ویجت (Widget)
لینکهای ویجت یکی از قدیمیترین انواع لینکسازی هستند.
سالها پیش، وقتی که این تاکتیک هنوز بازدهی داشت، بالارتبهترین سایت برای یک وضعیت پزشکی به خصوص یک سایت وکالتی بود که شمارنده بازدیدکننده(Visitor Counter) را به سایتهای دانشگاهها برای قرار دادن در پایین صفحهشان ارائه میداد. این ویجت شمارنده بازدیدکنندگان، لینکی به این سایت وکالت را در خود جای داده بود.
این تاکتیک سالها بازدهی داشت، اما ناگهان دیگر تاثیرگذار نبود.
وقتی که وردپرس به محبوبیت رسید، بسیاری از افراد شروع به استفاده از انواع دیگری از ویجتهای مفید برای سایتشان کردند.
افزونههایی(Plugins) مانند نمایش آبوهوا، اخبار، RSS و دیگر ویجتها ایجاد شدند و در اکثر آنها لینکی به سایت شخص دیگری قرار داده شده بود.
گوگل قبلا پستی را در بلاگ خودش منتشر کرد که در آن در خصوص استفاده از این تاکتیک هشدار میداد.
لینکهای ویجت از آن نوع ایدههایی هستند که وقتی اولش در مورد آنها فکر میکنید، بسیار عالی به نظر میرسند، اما در عمل، استفاده از این روش راهی سریع برای دریافت جریمه دستی از گوگل است.
- لینکسازی بیانیه مطبوعاتی (Press Release)
بیانیههای مطبوعاتی برای اعلام اخبار مهم در مورد کسبوکار بسیار مفید هستند.
ارزش اصلی این کار در خبری است که یک سازمان خبری براساس بیانیه مطبوعاتی منتشر میکند.
ارزش اینکار در لینکهایی که در بیانیه مطبوعاتی گنجانده شده، نیست.
گوگل ممکن است به لینکهای مشابه در مقالات یکسان بیتوجهی کند چون کاملا واضح است این لینکهای یکسان که در بیانیههای مطبوعاتی قرار گرفته است نشاندهنده یک لینک باکیفیت نیستند.
جان میولر(از گوگل) بیان میکند که لینکهای قرار گرفته در بیانیههای مطبوعاتی معمولا از دید گوگل بیارزش هستند و به آنها بیتوجهی میشود.
البته در نظر داشته باشید که این موضوع به این معنی نیست که وبسایتها نباید بیانیههای مطبوعاتی منتشر کنند. بیانیههای مطبوعاتی روشی عالی برای انتشار اخبار در مورد یک کسبوکار هستند.
- لینکسازی با پروفایل
انجمنها(Forums) معمولا برای تمامی اعضای خود پروفایل ایجاد میکنند.
وقتی که یکی از کابران یک جواب یا سوالی را در یکی از انجمنها ثبت میکند، نام آنها در آن پست انجمن تبدیل به لینکی میشود که افراد را به صفحه پروفایل کاربری آنها منتقل میکند. در این صفحه، اطلاعاتی مانند بیو(Bio) و لینکی به وبسایت یا بلاگ آن فرد ممکن است قابل مشاهده باشد.
بنده یکی از ناظران انجمن لینکسازی در WebmasterWorld هستم و مدیران و صاحبان انجمنهای زیادی را میشناسم. با توجه به اطلاعاتی که دارم، مدیران جوامع آنلاین در مورد لینکسازانی که به قصد قرار دادن لینک در پروفایلشان در انجمنها ثبتنام میکنند، اطلاع دارند.
بسیاری از این افراد و روشها بسیار راحت قابل شناسایی هستند و بسیاری از سایتها از دسترسی خزنده(Crawler) گوگل به صفحات پروفایل کاربران جلوگیری میکنند و یا ویژگی nofollow را به لینکهای قرار گرفته در صفحات پروفایل کاربران اضافه میکنند.
در هر صورت، این نوع لینکسازی بیکیفیت و نامرتبط است.
این مورد حتی یک لینک واقعی هم محسوب نمیشود.
لینک قرار گرفته در صفحه پروفایل کاربران انجمن، اسپمترین و بیمصرفترین نوع لینک است. هیچگونه پسزمینهای برای در نظر گرفتن مرتبط بودن لینک برای لحاظ کردن در رتبهبندی وجود ندارد. حتی در نظر گرفتن این نوع لینک به عنوان یک تاکتیک لینکسازی احمقانه است.
به نظر من، هر فردی که این تاکتیک را پیشنهاد میکند، بیاعتبار است و نباید به حرفهای او توجه کرد.
- تاکتیکهای UGC و اسپم در انجمنها
وبسایتهای تولیدمحتوا توسط کاربر (User-Generated Content یا به اختصار UGC) پلتفرمهایی هستند که برای عموم مردم امکان صحبت در مورد موضوعات مختلف را فراهم میکنند. مثالهایی از این مورد انجمنها و پلتفرمهایی مانند Quora و Reddit است.
بعضی از اسپمرها کارهایی مانند پرسیدن سوال یا پاسخ دادن به سوالات انجام میدهند و در متن پستشان، لینکی به یک وبسایت قرار میدهند.
یکی از وظایف ناظران پلتفرمهای UGC مشاهده و نظارت بر اسپمرهایی است که تنها با هدف پروموت و تبلیغات فعالیت میکنند.
بعضی از افرادی که در حوزه سئو فعالیت میکنند میگویند که پاسخ دادن به یک سوال و اضافه کردن یک لینک به یک سایت دیگر و نوشتن متنی مانند «برای اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنید» رویکردی برد-برد است.
با توجه به تجربه حدودا بیست سالهای که به عنوان ناظر انجمن و ناشر یک انجمن دارم، میتوانم با اطمینان کامل بیان کنم که بسیاری از ناظران و مدیران این نوع رفتار را اسپم تلقی میکنند. اضافه کردن لینک به پاسخ سوالات و سپس ناپدید شدن، رفتاری مناسب و پسندیده در جوامع آنلاین محسوب نمیشود.
رویکرد بهتر و مثبت در این راستا، پاسخ دادن به سوالات به صورت مفید، تخصصی، معتبر و بدون قرار دادن لینکهای تبلیغاتی در جوامع آنلاین است که میتواند شما را به یکی از اعضای درگیر و مورد اعتماد این جوامع تبدیل کند.
- لینکسازی با قالبهای وردپرس
یکی دیگر از ایدههای بد برای لینکسازی، ایجاد یک قالب (Theme یا تم) و قرار دادن متن «قدرت گرفته از (powered by)» به همراه لینک در پایین صفحه است.
قرار دادن لینک «قدرت گرفته از» معمولا رویکردی عادی است. به طور کلی، اینکار اشتباه نیست ولی انتظار نداشته باشید تا در رتبهبندی به شما کمک کند.
لینکهای «قدرت گرفته از» حدودا بیست سال پیش بازدهی خود را از دست دادند.
در اوایل شروع علم سئو، وبسایت برتر برای کلیدواژههایی مانند طراحی وب (Web Design) کسبوکاری بود که هزاران وبسایت طراحی کرده بود و لینکهایی مملو از کلیدواژههای خود را در تمام آن سایتها قرار داده بود که به سایت اصلی کسبوکار منتهی میشد.
برای مدتی، این روش بازدهی داشت، اما حدودا سال 2003 بود که این روش شناسایی شد و دیگر پاسخگو نبود.
نتیجهگیری
تاکتیکهای قدیمی لینکسازی (مانند لینکهای پولی و دامنههای منقضی شده) بصورت دورهای طرفدار پیدا میکنند و دوباره فرسوده میشوند. بعد از گذشت حدود 10 سال، مردم فراموش میکنند که یک رویکرد بازدهی ندارد و تاکتیکهای قدیمی دوباره به عنوان روشهای جدید مورد استفاده قرار میگیرند.
برخی از تاکتیکهای لینکسازی ممکن است خوب به نظر برسند، اما قبل از اجرای آنها تحقیقات لازم را انجام دهید چون عموما روشهای جدیدی ابداع نمیشوند. این احتمال وجود دارد که یک تاکتیک خیلی خوب به نظر برسد اما در عمل بازدهی نداشته باشد.
مطالعه و یادگیری تاریخچه تاکتیکهای لینکسازی میتواند برایتان مفید باشد. همچنین، با یادگیری اینکه موتورهای جستوجو چگونه از لینکها در رتبهبندی خود استفاده میکنند میتوانید از این ابزار به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
با یادگیری موارد ذکر شده، میتوانید از اشتباهاتی که سالهاست کسبوکارها مرتکب میشوند اجتناب کنید.
ایجاد محتوای مفید و به اشتراک گذاشتن آن با دیگران خیلی روش خوبی است. اینکار کاملا قانونی و در چارچوب دستورالعملهای گوگل است و ایمنترین و مطمئنترین روش لینکسازی است.